Šedesátiletý Gabriel vytvořil sochu 3D technologií, která byla následně modelována a přenášena pomocí skanů daného motivu přímo do materiálu. Jde o techniku, která spojuje postupy tradičního i digitálního sochařství. „Cílem sochy v blízkosti dostihové dráhy je vyvolání pozornosti návštěvníků,“ vysvětluje Gabriel. 

Velká Chuchle
Dostihy už s diváky. Chuchle otevírá brány téměř všem

Jabloňovou ulici čeká rekonstrukce
Ve středu 15. července započne rekonstrukce Jabloňové ulice v Praze 10. Technická správa komunikací rozdělila práce na podetapy. Ty zahrnují vybudování vozovky a parkovacích stání s asfaltovým povrchem, dále chodníků a chodníkových přejezdů, které budou z betonové dlažby. Realizace stavby včetně uzavírky bude přerušena přes zimní období a pokračovat bude dále až od jara 2021. 

Českobrodská ulice v Běchovicích po rekonstrukci.
Konec jednoho dopravního pekla. Českobrodská ulice byla otevřena

Školní jídelna angažovala „pětihvězdičkového“ kuchaře
I školní jídelny mohou vařit podle nejnovějších trendů. S přípravou pokrmů pro všechny „základky“ v Praze 10 pomáhá profesionální kuchař Jiří Faltys, jenž má praxi v pětihvězdičkových hotelech. Coby manažer kvality stravování dbá na aktualizaci výrobních postupů a receptur, na školení personálu či sestavování jídelních lístků a kvality pokrmů. „Zásady, které jsou v jídelnách Prahy 10 vytvořeny, jsou příkladné, ale je velmi náročné ohlídat, aby jich bylo dosahováno na tolika různých místech prostřednictvím několika desítek zaměstnanců,“ líčí Faltys.

Restaurace Kuchyň u Pražského hradu oznámila konec. Teď však majitelé jednají o záchraně a hospoda otevřela pivní terasu.
Zázrak, nebo PR? Restaurace Kuchyň otevírá pivní terasu. Funguje už i Manifesto