V sobotu k nim patří růžový Avon Pochod na podporu žen s rakovinou prsu, jehož účastníci vyrazí ze Staroměstského náměstí podél Vltavy na ostrov Štvanice – s trasou přes Mánesův most, po nábřeží Edvarda Beneše a kpt. Jaroše.

Strahovský tunel
KRÁTCE: Strahovským tunelem v noci možná neprojedete

Na obou akcích se očekává velká návštěvnost 

Klíčovou hodinou je poledne, ovšem rušno bude v místě akce už od dopoledních hodin. Po zkušenostech z minulých let, kdy se akce vždy účastnily hotové davy lidí, policisté upozorňují řidiče, že je třeba počítat s dílčími omezeními dopravy. Dopravní policisté, kteří na akci budou dohlížet, budou zasahovat operativně – přičemž řidiče jsou připraveni informovat, jak dlouho bude třeba čekat nebo kudy uzavřený úsek objet.

Na sobotu i neděli se chystá dlouho očekávaná akce Víkend otevřených dveří na Letišti Václava Havla Praha spojená i s přehlídkou letištní techniky a historických letadel. Ta v rámci oslav 80. výročí otevření letiště na Ruzyni jistě přiláká zástupy příznivců letadel a létání.

Letiště V. Havla.
Letiště v Praze-Ruzyni slouží cestujícím již 80 let

Očekává se, že jich budou desetitisíce – a dopravní policisté budou v případě potřeby usměrňovat provoz v okolí letiště. Návštěvníky akce i ostatní řidiče policie upozorňuje, že ulice K Letišti se pro motoristy uzavře – je určena výhradně pěším. Organizátoři připomínají, že parkování pro návštěvníky není zajištěno – a doporučují využít posílenou autobusovou linku městské hromadné dopravy číslo 119 od stanice metra Nádraží Veleslavín.