Co je podle vás hlavní příčinou propadu ČSSD na celostátní i na pražské úrovni?

Nedokázali jsme vysvětlit voličům, že skvělá ekonomická situace i výborné výsledky ve všech ostatních oblastech jsou zásluhou sociální demokracie. Velká část našich voličů prostě nepřišla k volbám. Celkově lze vidět přesun řady voličů k nesystémovým stranám. Musí to být pro nás varování a musíme se polepšit. Voliči nás potrestali za to, že jsme nebyli dost dobří.

Jakub Michálek.
Pražský lídr Pirátů dal přednost sněmovně

ČSSD čeká mimořádný sjezd v dubnu 2018. Z regionů se už dnes objevují hlasy, že je to pozdě a rezignovat by vedení mělo už teď. Jaký je váš názor?

Nesouhlasím. Znám stranu velmi dobře a vím, že se musí na takovou diskusi připravit a že je potřeba najít kvalitní kandidáty. Jednat pod okamžitým afektem nic dobrého nepřinese.

Jaká je teď „nálada“ v pražské organizaci? Budou členové žádat výraznější obměnu pražského vedení a budete kandidovat do vedení pražské ČSSD (jako nástupce Miloslava Ludvíka), nebo to kvůli výsledku voleb přenecháte jiným?

Já rozhodně do vedení pražské sociální demokracie kandidovat nebudu. V následujících několika týdnech ale určitě budu se všemi organizacemi jednat. 

parlamentní volby v Horních Počernicích, 20.10.2017
Michal Klíma: Volby inženýrským pohledem