V souvislosti s fotbalovým mačem se opatření sledované ze vzduchu vrtulníkem chystá v úzké spolupráci nejen s pořadateli, ale i s vedením obou klubů. Policie postaví do týmu na tři stovky příslušníků. Do hry zapojí aktéry v různých dresech; v uniformách pořádkové, dopravní i cizinecké policie, s krunýřem příslušníků pořádkové jednotky či ve výstražných vestách antikonfliktního týmu. Chybět ale nebudou ani kriminalisté. A také strážníci městské policie, kteří pomohou s dohledem nad silničním provozem a veřejným pořádkem.

Do Prahy dorazí rovněž zástupci hostí. Policisté ze severu Moravy, kteří budou své fandy doprovázet na cestách vlakem. Ostatně – na příjezd spojů z Ostravy se policisté zaměří obzvlášť. V případě potřeby zajistí i doprovod fanoušků ke stadionu. Tam pak musejí příznivci při vstupu počítat s přísnými kontrolami zaměřenými na odhalování alkoholu a pyrotechniky.

Běžecká část sobotních opatření pražské policie se rozběhne už ráno. Zde se nepočítá s nutností usměrňovat příliš kurážné příznivce, ale policisté se zaměří zejména na dohled nad silničním provozem. Pořádkovou službu tak posílí desítky dopraváků, kteří budou usměrňovat řidiče s ohledem na aktuální uzavírky.