Dny českého piva pořádá ve dnech 27. září až 1. října Český svaz pivovarů a sladoven pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Kromě několika jedinečných speciálů budou věnovány samotným hospodám a hospodské tradici.

„Dny českého piva jsou svátkem všech milovníků piva, hospod a gastronomie. Naším cílem je podpořit konzumaci čepovaného piva a zároveň připomenout unikum tradiční české hospody, která je součástí kulturního dědictví -  naši národní identity. Není to jen o konzumaci čepovaného piva, ale také o sociálním kontaktu, který se v poslední době i díky změně životního stylu vytrácí,“ uvádí František Šámal, předseda Českého svazu pivovarů a sladoven.

Krásné dívky budou na Oktoberfestu i letos. Pivo bude ale zase o něco dražsí.
Plánujete návštěvu Oktoberfestu? Tuplák za 410 korun, litr vody za 230

Podle jeho slov se návštěvníci hospod a restaurací mohou těšit na jedinečnou chuť několika výročních speciálů. Ochutnat první pivo z letošní sklizně chmele bude možné pouze v průběhu oslav Dnů českého piva, tj. na konci září a začátkem října, do vyprodání zásob.

Dny českého piva odstartují v úterý 26. září přípitkem na Svatováclavské slavnosti a symbolickým naražením sudu vítězného ležáku v degustační soutěži České pivo 2017. Do oslav se zapojí desítky pivovarů a minipivovarů. Zúčastněné podniky nabídnou ochutnávky pivních speciálů, pivní menu, setkání se sládky nebo prohlídky pivovarů.  

Ilustrační foto
Speciály a export aneb Co pomůže větší spotřebě piva?