Pololetní vysvědčení znamená pro rodiče přehled, jak si jejich ratolest ve škole vede. Děti mají na oplátku radost z pololetních a blížících se jarních prázdnin. Na ty si v Praze 1 až 5 musí počkat do půlky března. Žáci z Prahy 6 až 10 se ale dočkají už příští týden.

Jako odměnu za odvedenou práci si můžou žáci přijít zabruslit. „V úterý 31. ledna pořádá městská část Praha 9 s provozovateli zimních stadionů Kluziště Střížkov a Kluziště Podviňák Dětský den na bruslích,“ uvedla mluvčí radnice Hana Boříková s tím, že žáci, kteří přinesou vysvědčení, můžou bruslit zdarma.

Na obou stadionech je navíc čeká program. Kluziště Střížkov jim nabídne školu bruslení, dětskou diskotéku, krasobruslařské vystoupení a mimo jiné soutěže o ceny. Program potrvá od půl jedné do čtvrté odpoledne. Na kluzišti Podviňák je naplánovaný program od druhé do čtvrté odpoledne a součástí budou soutěže o ceny.

Jan Prokeš s dcerami před generálním konzulátem v Sydney.
Jak Pražan (ne)volil českého prezidenta aneb neslavný konec cesty po Austrálii

Pražské zoo v Troji se rozhodlo akci k vysvědčení spojit s pololetními prázdninami. „Akci vstupné za korunu děláme jen na konci školního roku. K pololetí jsme nicméně připravili vědomostní kvíz, který se uskuteční v pátek,“ uvedl na dotaz Deníku mluvčí zoo Filip Mašek. Pro děti bude připravený program od desíti hodin dopoledne do čtvrté odpolední. Spočívat bude ve vědomostní kvízové stezce, za jejíž úspěšné splnění děti dostanou drobné odměny. Jako doprovodný program návštěvníky čeká krmení hrabáčů, klokanů a mimo jiné vombatů a další setkání v různých pavilonech zoo.

Za vysvědčení na sladké nebo pro slevu

Lumina park u pražské nádrže Džbán, který hosty láká na světelné atrakce, nabízí dětem za vysvědčení bez ohledu na známky horkou čokoládu zdarma. Rodiny s dětmi ale můžou na nápoj přijít pouze v úterý. Na sladkosti láká také Kavárna a cukrárna Alenka v říši divů v Lindleyově ulici v Praze 6.

„Blíží se pololetní vysvědčení a my jsme se rozhodli, že jej vašim dětem trochu zpříjemníme,“ zve cukrárna na sociálních sítích. Za předložené vysvědčení dostanou děti horké kakao a Alenčin perníček.

Nácvik traumaplánu ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.
Obrazem: Patnáct zraněných lidí. Nemocnice nacvičovala krizovou situaci

Zhruba jedenáct kilometrů od centra v Praze-západ potom dětem za odměnu nabízejí slevu na jízdy na koni. „Dvě kolečka v naší velké jízdárně pro menší i větší děti za padesát korun,“ nabízí jízdárna v Statenicích.

Na vysvědčení se snaží přilákat hosty i některé podniky v pražském obchodním centru DBK na Budějovické. V Oxo bubble tea nabízejí dětem drink za padesát korun a odznak jednorožce. V knihkupectví Luxor zase děti v úterý dostanou dvacet procent slevu na nákup knížek.