Nejenže po tříměsíčním hubnoucím maratonu pod vedením dietologa a cvičitelky dostala od čtenářů nejvíce hlasů a stala se tak absolutní vítězkou reality show Fit s Deníkem. Soutěž jí dodala hlavně sebevědomí.

„To jsem do té doby neměla. Fotila jsem ráda, ale nemyslela jsem si, že bych s fotkami mohla prorazit. Už během soutěže, když jsem fotila ostatní soutěžící a ukazovala jim své fotky, jsem pomalu získávala sebevědomí. A po soutěži jsem spoustu fotografií vytáhla z šuplíku a začala je dávat do Deníků. V červenci se mi pak dostalo velké pocty - v jednom prestižním časopise o digitálních fotografiích jsem měla fotku nazvanou Tančící stromy."

Díky Jihomoravské komunitní nadaci, pro kterou Eva v současné době fotí, se seznámila i se světoznámým fotografem. „Robert Vano je opravdu profík a sedli jsme si i lidsky. Jsem proto ráda, že jsem měla možnost mu asistovat při focení kalendáře Šohaji, který Robert fotil právě pro naši nadaci."

Inspirace pro další tvoření

Pražský deník Evu zastihl v sobotu odpoledne v Národním domě na Vinohradech, kde se konal veletrh a festival současné fotografie FOTOEXPO.

„Organizátoři vyhlásili soutěž Foto talent, do které jsem na zkoušku poslala dvě fotografie - jedna z nich byla právě Tančící stromy. A ač jsem hlavní cenu nezískala, jsem šťastná, že se obě fotky probojovaly do užšího výběru a byla jsem pozvána do Prahy. Je to pro mě příležitost vidět se se skvělými fotografy a načerpat od nich inspiraci pro mé další tvoření."

A jak se dívá s odstupem na hubnoucí soutěž? „Pro mě vlastně nebyla ani tak o hubnutí, ale o změně myšlení. A já díky ní opravdu změnila svůj život. Konečně dělám, co mě opravdu baví. Vždyť já s foťákem i spím," směje se Eva.