„Nikdy jsem z úřadu nedostala odpověď, který herní prvek, kvůli kterému bylo hřiště zavřeno, byl v havarijním stavu,“ postěžovala si paní Lenka Pokorná, která se svými dětmi hřiště pravidelně navštěvovala. „Bohužel jsem přesvědčená, že tu šlo o ‚investici‘ a proklínám politiky, kteří dětem upřeli téměř na dva roky veselý pohyb mezi kamarády,“ dodává Pokorná.

In-line dráha v Krči.
Po boji s radnicí doplnily in-line dráhu v Krči i chodníky

Dražší vybavení déle vydrží

Nově zrekonstruované hřiště by mělo mít zbrusu nové herní prvky od firmy Hags. „Rozhodli jsme se zainvestovat do dražšího vybavení, které ale bude mít delší životnost,“ vysvětlil místostarosta Martin Slabý (ANO).

Školní jídelna. Ilustrační foto.
Žáky střídají stavaři, školy projdou obnovou za stamiliony korun

Prolézačky a houpačky mají být také užitečné pro rozvoj dítěte. Pro nejmenší děti budou připravena houpadla ve tvaru zvířátek, děti se budou moci těšit i na kolotoč Orbit oceněný cenou Reddot Design Award 2012. „Kolotoč se roztáčí pomocí středové desky a vyžaduje spolupráci všech zúčastněných,“ popisuje Ivana Goldmannová z dodavatelské firmy.

Zrekonstruují i skautskou klubovnu

Rekonstrukce hřiště ale také zasáhla místní skautský oddíl Mawadani, který má na pozemku hřiště svou klubovnu. „Domluvili jsme si s radnicí vlastní přístup při rekonstrukci,“ řekl vedoucí oddílu Jan „Šídlo“ Kubovčiak.

Ilustrační foto.
V Jankovcově vznikne nové parkoviště

Je ale možné, že průtahy s rekonstrukcí a dražší vybavení bude mít dopad na konečnou cenu nové podoby hřiště. „Od magistrátu jsme dostali 16 milionů korun a doufáme, že tuto částku nepřekročíme,“ řekla pro Pražský deník Pavlína Švarcová z oddělení správy veřejného prostranství Prahy 5.