Taxikáři tak potvrzují své dřívější vyjádření, že pokud nebude služba Uber regulována, budou dále pokračovat v tažení proti řidičům Uberu a službě vlastní. Řidiči svým pondělním protestem v ulicích Lipská - Aviatická - Lipská tak navazují na svůj poslední protest, který se konal na letišti v pondělí 18. září.

Stormtroopeři opravují Paralelní Polis v Holešovicích.
OBRAZEM: Stormtroopeři ze Star Wars se dali v Praze do opravy fasády

Taxikáři požadují regulaci služby Uber a narovnání podmínek klasické taxislužby a Uberu. Dali proto pimátorce Adrianě Krnáčové ultimátum, které vypršelo v pátek 22. září odpoledne. 

Primátorka ultimáta odmítá

„Jsem připravena sejít se se zástupci taxikářů, ale určitě ne pod nějakými ultimáty nebo hrozbami stávek. Pokud se najde nějaký zástupce, který bude mít jasný mandát a nebude patřit mezi ty, kteří vyhrožují stávkami a napadají ostatní řidiče, tak jsem připravena sednout si ke stolu a vyjasnit si, co Praha může dělat a co dělá. To je očividně věc, kterou někteří taxikáři nechápou, a já bych byla ráda, aby v tom bylo jasno,“ vyjádřila se dříve Krnáčová.

Protest, při němž se budou taxikáři pohybovat v koloně rychostí 15 km/h, pravděpodobně zkomplikuje dopravu v okolí letiště.

Napadení seniora.
Muž, který na jaře zbil důchodce na autobusové zastávce, dostal podmínku