Holčičku, která tehdy se spolužáky odjela na školu v přírodě v Jizerských horách, vyzvedla matka krátce před ukončením akce a předčasně ji odvezla. A během léta otec s bývalou manželkou ztratil jakékoli kontakty.

Čtěte také: Zadlužený Pomeje vyvázl u soudu s podmínkou!

Protože se k aktuálnímu pobytu školačky ani její matky, která v minulosti působila na Mělnicku, nepodařilo zjistit žádné informace, pražští policisté se v úterý obrátili na veřejnost. Požádali občany o pomoc při pátrání. Současně odmítali spekulace, které se vyrojily na internetu, že by dívku snad mohla držet nějaká sekta blouznivců kdesi v jeskyni. Tyto dohady odstartovala zmínka na facebooku, že by novým přítelem matky pohřešované měl být vizionářský muž zajímající se o svět duchovna, který prý v minulosti opravdu dlouhodobě žil v jeskyni na Kokořínsku. Policisté předpokládali, že jde spíš jen o klasické vyostření sporu mezi rodiči – a vycházeli z předpokladu, že matka s dcerou pobývá někde mimo oblasti dosavadních kontaktů.

Díky upozornění svědka se holčičku podařilo najít. V Olomouckém kraji. Se svou matkou pobývala v rekreační oblasti na Šumperku a je v pořádku. I tak ji ale budou zkoumat lékaři. To jsou veškeré informace, které policisté k případu poskytnou. S ohledem na věk školačky chtějí o všech dalších okolnostech mlčet.

To, zda matka přestoupila zákon, když dceru nevydala otci, je zatím předmětem šetření. Ve fázi zjišťování je i to, nakolik byla informována o soudním rozhodnutí o svěření dítěte do péče. To bylo totiž vydáno až poté, co dívenku odvezla z Jizerských hor.