„Kromě mobilů nebo televizí to jsou židle nebo nákladné výstavní vitríny. Chybějí i části technického zařízení, jež by měly být zabudovány a přitom zabudovány nejsou. Podle předchozího personálu se to nedá dohledat, my tvrdíme, že to může být nalezeno. Vzbuzuje to pochybnosti, zda-li tam ty součásti vůbec kdy byly instalovány," komentoval žinantní zjištění inventury Ježek.

Městská společnost se v posledních pěti letech ocitla v mnohamilionové ztrátě. Z první fáze auditu nyní vyplývá, že zmizely předměty za téměř 10 milionů v zůstatkových hodnotách, což představuje asi 30 milionů v pořizovacích hodnotách. Proto nyní probíhá druhá etapa inventury, která by měla být hotova na přelomu září a října. Kontrola soupisu majetku se provádí fyzicky, takže potrvá několik měsíců. Pracuje na ni přibližně deset lidí.

„Porovnáváme různé sestavy majetku. Některé předměty nebyly označeny štítky ani čárovými kódy, nebyla k nim ani žádná fotodokumentace. To se pak obtížně hledá, protože si občas nejsme jisti, co jsme vlastně našli " popsal Deníku Ježek.

Chcete se dozvědět více? Čtěte čtvrteční Pražský deník. Najdete jej u všech dobrých prodejců tisku.

Nebo si Deník předplaťte a přijde Vám až domů! Deník - moje noviny.