Už na konci minulého roku sem totiž nastoupily čety dělníků s hráběmi, lopatami a pilami. To proto, aby posbíraly hromady odpadků, prořezaly temné houštiny a připravily tak půdu pro revitalizaci celého území, které si dlouhá léta neslo velmi špatnou pověst.

O rok později, ale přece

Radnice si ale vymohla převod pozemků z rukou Českých drah do vlastní péče. „Po dlouhých letech jednání," podotkl místostarosta Ondřej Gros, jenž stojí za realizací celého převodu. „Hlavní město tak získalo pozemky, které jsou nyní převáděny do správy naší městské části," upřesnil místostarosta.

„I tak mě mrzí roční skluz, neboť se záměrem převést pozemky z hlavního města do naší správy souhlasilo zastupitelstvo Prahy 8 již v prosinci 2012. Za ten rok se mohlo udělat hodně práce," dodal.

Dolní Libeň se konečně dočká

Pozemky o rozloze devět a půl tisíce metrů čtverečních leží mezi Libeňským plynojemem a Sokolovskou ulicí. „Byly ostudou Prahy 8, to změníme. Dolní Libeň se konečně dočká parku," slibuje starosta Jiří Janků.

Na rok 2014 prý už připravuje zpracování projektové dokumentace a nejpozději v roce 2015 celková revitalizace. „Do té doby budeme samozřejmě provádět úklid a udržovací práce," ujistil starosta.

Své parky revitalizovaly i další radnicePraha 10 na podzim loňského roku veřejnosti slavnostně otevřela nově revitalizovaný Malešický park. S přispěním z fondů EU se jí prý podařilo upravit park, který vznikl v 70. letech minulého století na moderní rekreační centrum plné zeleně a možností k vyžití i odpočinku.

Praha 2 vloni dokončila náročnou revitalizaci Grébovky. Jsou tu nové chodníky, osvětlení i lavičky. Dříve radnice Prahy 2 nechala revitalizovat také jižní část Riegrových sadů.

Praha 1 kvůli povodním dokončila vloni se zpožděním revitalizaci Střeleckého ostrova. Letos se chystá k obnově Kampy. Hodlá tu především obměnit zeleň a opravit chodníky i osvětlení.

Praha 9 revitalizuje Park Přátelství na Proseku.