"Jsme rádi, že i přes to, že dnes od rána nebylo vyloženě teplo a slunečno a ani předpověď nebyla zrovna optimistická, přilákal náš program přes 18 000 návštěvníků. A nejen, že tu rodiny s dětmi byly, ale také si náležitě užívaly umělecké dílny, divadlo, všechny soutěže nebo večerní koncerty s ohňostrojem, " řekl k Čarodějnicím na Ladronce radní Roman Mejstřík z pořádající MČ Praha 6.

Počasí pálení čarodějnic nakonec skutečně velmi přálo, a to se odrazilo i na konečné návštěvnosti akce a přispělo to k celkové spokojenosti všech návštěvníků.

Letošní pálení čarodějnic začínalo na Ladronce už v 10:30, tedy skoro o čtyři hodiny dříve, než tomu bylo dosud. A tento krok se vyplatil. Návštěvníci měli více času na to, účastnit se všech soutěží, v klidu si užít divadelní představení ve speciálním stanu nebo se bavit u navýšeného počtu představení na pódiu.

Čarodějnice přály umění i sportu

V prostoru bylo v tomto roce mnohem více uměleckých, sportovních, výtvarných nebo dovednostních dílen. Nová soutěž pro malé i velké, kdy soutěžící obcházeli s hrací kartou tyto workshopy, měla také velký úspěch.

Populární volby Miss Čarodějnice se letos zúčastnilo celkem 95 návštěvníků v maskách. V porotě tentokrát zasedli i zpěvačka Martina Pártlová, herečka Nikol Štíbrová a hudebník En.dru. Porota ocenila celkem děvět soutěžících ve třech kategoriích od úplně nejmenších dětí až po seniory. Na pódiu se rozdávaly také ceny pro výherce závodů na kolech, bruslích, odrážedlech nebo koloběžkách v rámci soutěže Čarodějnice na kolečkách.

Nově zavedené Design City, kde si zájemci mohli nakoupit autorské šperky, oblečení nebo třeba dřevěné hračky, návštěvníky také příjemně překvapilo.

Pořadatel akce, MČ Praha 6, také myslel na charitativní činnost. Na Oranžovém kole Nadace ČEZ vyšlapali návštěvníci celkem 48 434,- pro Leminiskátu - Život bez bariér o.p.s. a 51 965,- pro Mental Power Prague Film Festival.

Vůbec poprvé za deset let historie Čarodějnic na Ladronce tu vystoupili zahraniční umělci, tentokrát ze sousedního Polska, z Kielce.

Skvělé večerní koncerty En.drua a skupiny Buty si nenechaly ujít tisíce lidí. Stejně tak jako u nás ojedinělý denní ohňostroj, který sklidil obdivný potlesk přihlížejících.