Palác v Jungmannově ulici se uvolní v roce 2028, kdy se z něj vystěhují stovky pražských úředníků. I když má tedy majitel ještě poměrně dost času, chce už nyní začít s přípravami nového využití paláce.

Architektka má zajistit potenciál paláce 

V této chvíli se podle majitele ještě nejedná o provedení rekonstrukce, ale o prozkoumání potenciálu paláce s cílem zachovat jeho cenný historický vzhled, tradici a roli v Praze.

„Úkolem Evy Jiřičné je prozkoumat potenciál paláce a zajistit, že se bude jednat o ještě atraktivnější a modernější prostor než dnes. Při výběru architekta jsme hledali někoho se vztahem k regeneraci historických budov a urbanistickým pohledem na věc.

Škodův palác je velkorysé dílo 

Někoho, kdo ví, že něco nového není jediná varianta. Také jsme potřebovali architekta se zkušeností s obdobnými návrhy," uvedla členka představenstva Guyana Holding Abigail Schaeffer. Na spolupráci se podle svých slov těší i samotná architektka.

„Škodův palác představuje velkorysé stavební dílo, a to po stránce velikosti, architektury i umístění. Poslední dobou se ve své práci po celém světě zabývám tím, jak namísto stavění nových budov, vdechnout nový život těm starým. Své úsilí chci zaměřit na studie, které budou vycházet z požadavků na moderní kancelářské a obchodní prostory nejvyššího současného standardu s pohledem do budoucnosti," uvedla Jiřičná.

Čtěte také: V hlavním městě drží „rekord" Škodův palác