Drama to přitom bylo už od samého počátku. Ve čtvrt na deset dopoledne volal na tísňovou linku svědek, který si všiml vepře ve Vltavě. Zvíře plavalo z ostrova Štvanice k jednomu z hotelů. Ještě dřív, než ke břehu stačily dorazit vyslané hlídky, ozvala se ostraha tohoto hotelu; hlásila, že prase u nich rozbilo výlohu. „A běží dál směrem na Těšnov," znalo oznámení.

Nakonec z toho byla honička skoro jak za ujíždějícím řidičem. Zvíře s pronásledovateli v zádech se prohnalo Prahou 2 a Prahou 3 až na území obvodu Prahy 10. Tam, ve Strašnicích, se pak strhl lítý boj. A bez nadsázky šlo o zdraví, potvrdila v pondělí Milena Bližňáková z centrály městské policie. „Když totiž strážníci z Prahy 10 prase uviděli, zrovna se rozběhlo proti ženě s kočárkem. Díky duchapřítomnosti jednoho ze strážníků, který zahradil praseti cestu motocyklem, se ženě ani dítěti nic nestalo; prase změnilo směr a utíkalo směrem do ulice U Nových vil," konstatovala Bližňáková.

To ale ještě zdaleka nebyl konec!

Když zvíře zaběhlo na zahradu jednoho z domů, dělníci, kteří tam zrovna pracovali, se museli spasit útěkem na lešení. „Jeden ze strážníků ale takové štěstí neměl a prase jej třikrát napadlo. Pak ale udělalo chybu a nechalo se napadeným strážníkem otočit hlavou od něj – a strážník je tak mohl zalehnout," přiblížila Bližňáková vrchol dramatu. Na pomoc přispěchali i další strážníci a policisté, kteří svými těly chrochtající třeštidlo znehybnili. Pak si pomohli ještě pletivem vypůjčeným z nedaleké zábrany.

Spoustu práce s divočákem ale ještě měla odchytová služba. Zvíře se nedařilo uklidnit. Nakonec bylo potřeba použít hned tři uspávací injekce. Až pak si zvířecího výtržníka mohli odvézt lesníci.

Zdroj: Youtube