Setkání by se podle hradního mluvčího mělo uskutečnit "v nejbližší době". Dodal, že nejbližšími dny nemá na mysli dnešek nebo pátek. Mluvčí hnutí ANO Lucie Kubovičová řekla, že se schůzka bude konat příští týden. Dodala, že o přesném termínu se ještě jedná.

Babiš se na Pražský hrad objednal v době rostoucího napětí ve vládní koalici. Dnes řekl, že je přesvědčen o tom, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vytváří atmosféru k tomu, aby ho mohl odvolat a zlikvidovat jako politického soupeře. Reagoval tak na zprávu Deníku, že Sobotkovi poradci vypracovali analýzu o způsobu, jakým získal koncern Agrofert, který mu do února patřil.

Andrej Babiš
Babiš reaguje na Sobotkovu analýzu: Chce mě odvolat a zaprodat zemi

Zeman s Babišem mají k sobě politicky blízko. Prezident šéfa ANO několikrát podpořil například v případě zákona o střetu zájmu, který je kvůli dopadu na Babiše nazýván antibabiš. Nejprve normu vetoval a po přehlasování ve Sněmovně napadl u Ústavního soudu. Babiše podpořil i třeba v kauze dotací pro farmu Čapí hnízdo a často jeho práci chválí. Babiš se vlídně vyjadřuje o Zemanovi.

Na Pražském hradě se na podobné schůzce potkali v polovině března. I tehdy koalice řešila vážné rozpory, když Sněmovna Babiše vyzvala, aby do konce dubna vyvrátil "vážná" podezření z daňových úniků v souvislosti se svými obchody se skupinou Agrofert, kterou dříve vlastnil. Ovčáček tehdy uvedl, že si oba politici schůzku domluvili ještě před vypuknutím kauzy.

Moravští zemědělci v čele s Bohumírem Radou protestovali a neúspěšně se pokoušeli o blokádu budovy Ministerstva financí 25. dubna v Praze. Zemědělci si stěžují na nezaplacené dluhy Andreje Babiše.
Zemědělci se pokusili o blokádu Ministerstva financí. Vadí jim Babišovy dluhy