„Americká společnost plastických chirurgů mi cenu udělila za publikaci případové studie nazvané „Breast Reconstruction after a Bilateral Mastectomy Using the BRAVA Expansion System and Fat Grafting", pojednávající o rekonstrukci prsu po mastektomii pomocí vlastního tuku. Článek publikoval renomovaný magazín Plastic Reconstructive Surgery Journal," řekl oceněný Ondřej Měšťák.

„Plastic Reconstructive Surgery Journal je oficiální časopis ASPS a zároveň nejvýznamnějším médiem plastické chirurgie. Každý měsíc čtenářům přináší informace o novinkách v oboru," doplnil Měšťák.

Oceňující ASPS je největší organizace specializující se na obor plastické chirurgie na světě. Sdružuje více než 7000 lékařů a představuje 94 procent všech certifikovaných plastických chirurgů v USA. Podporuje vysokou úroveň vzdělávání, etiky, lékařské praxe a zabývá se výzkumem s cílem prosazovat bezpečnost a kvalitní péči pro pacienty.

Doktor Ondřej Měšťák pracuje na Klinice plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Zde také provedl, poprvé v naší republice, rekonstrukci prsu po ablaci s užitím přenosu tukové tkáně obohacené o kmenové buňky. Zabývá se celým spektrem plastické chirurgie, věnuje se rovněž lékařskému výzkumu a výsledky své práce publikuje v mnoha českých a zahraničních odborných časopisech.

Martin Šálek