Návštěvníci pavilonu se s ní zde mohou seznámit a rovnou si ji pomocí QR kódu stáhnout do mobilu.

„Naše účast na tak významné mezinárodní výstavě signalizuje, že české lékařství má co nabídnout v celosvětovém kontextu. Je rovněž ukázkou sounáležitosti fakulty s jinými významnými vědeckými institucemi v ČR," uvedl děkan 1. LF UK Aleksi Šedo. Ocenil rovněž prezentaci zdravotnických témat způsobem, který je pochopitelný pro širokou veřejnost. Výstavu si v Milánu prohlédl při Českém dnu, který se konal 15. května 2015.

Autorem aplikace je Libor Vítek z Ústavu lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN v Praze. „V Miláně jsme se připojili k expozici Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd ČR, který je proslulý vývojem léků ve světovém měřítku. Naše filozofie je taková, že bychom zároveň rádi lidem ukázali cestu k tomu, jak si dodržováním správného životního stylu uchovat zdraví a užívání léků předcházet," říká Vítek.

Doplnil, že program ke svým výzkumům již využívá IV. interní klinika 1. LF UK a VFN i Ústav lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky.

Nejen komplexní průvodce

Aplikace je nejen komplexním průvodcem stravou a pohybem, ale umožňuje i konzultaci s různými odborníky. Od 1. května 2015, kdy byla výstava Expo 2015 zahájena, je dostupná na webové stránce Ústavu organické chemie a biochemie vytvořené pro výstavu Expo 2015 a na stránkách společnosti Sportvital Nutrition, která ve spolupráci s 1. LF UK program připravila.

Hlavními tématy výstavy Expo Milano 2015 jsou potraviny pro planetu a energie pro život. Česká expozice Laboratoř života přibližuje prostřednictvím sedmi uměleckých děl současné české patenty a úspěchy na poli vědy.