K neštěstí došlo na zastávce Zochova v centru slovenského hlavního města. Svědci z místa uvedli, že se auto vysokou rychlostí vyřítilo ze zatáčky a narazilo přímo do lidí, čekajících na spoj MHD. Některé náraz odhodil několik metrů daleko. Podle webu Noviny.sk zahynuli čtyři lidé. Policie však později přinesla smutnou zprávu - v nemocnici zemřela 21letá dívka, počet obětí tak stoupl na pět.

Mluvčí záchranářů Alena Krčová uvedla, že zraněno bylo dalších šest lidí. „Kromě dvou těžce zraněných byli další čtyři při vědomí. Utrpěli zlomeniny a úrazy hlavy. Posádky je po ošetření převezly do nemocnic,“ řekla serveru DenníkN.sk.

„Hlídky bratislavské policie a další záchranné složky zasahují v Zochově ulici, kde došlo krátce po 22:15 k tragické události,“ uvedla bratislavská policie na sociálních sítích. Hasiči pak doplnili, že na místě museli vysvobodit osoby zaklíněné ve vozidle i pod ním. Řidič vozu byl podle slovenského webu Pluska.sk pod vlivem alkoholu.

Při násilnostech a následném chaosu a tlačenici po zápase indonéské první fotbalové ligy ve městě Malang zemřelo v sobotu večer 129 lidí a další desítky osob, včetně žen a dětí, byly zraněny.
Tragédie v Indonésii: Při násilnostech po fotbalovém utkání zemřelo 125 lidí

„Vyjadřuji upřímnou soustrast rodinám převážně mladých lidí, které teď jistě prožívají nejtěžší chvíle života,“ uvedl po tragédii na svém facebooku primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Alkohol a vysoká rychlost

I v pondělí ráno pokračovalo na místě tragické události policejní vyšetřování. Strážci zákona proto vyzvali, aby lidé při cestě do Petržalky využívali jinou trasu. Policie současně požádala veřejnost o pomoc. „Pokud jste byli svědky události nebo máte informace, které mohou pomoci s vyšetřováním, žádáme Vás, abyste se přihlásili na bezplatném čisle 158 nebo nám napsali soukromou zprávu na Facebooku a my se Vám v průběhu dne ozveme,“ píše na sociálních sítích.

Řidiči policisté naměřili 1,6 promile alkoholu. Podle policejního prezidenta Štefana Hamrana jel s největší pravděpodobností výrazně rychleji, než dovolují předpisy. Na místě navíc nebyly patrné stopy brzdění. Zadrženým řidičem je podle slovenských médií generální sekretář Deaflympijského výboru Slovenska. Ve voze s ním měl jet i jeho syn.