Důvodem výluky je několik oprav na trati i příprava výstavby nové zastávky  Neratovice-sídliště. „V rámci finální stavby nakonec dojde k vybudování bezbariérového  nástupiště v délce 120 m, které bude vybaveno dvěma přístřešky pro  cestující, přístřeškem pro jízdní kola a v rámci řešení přístupů k zastávce bude nově zřízen zabezpečený přechod pro pěší, který nahradí  stávající vyšlapaný přechod přes trať v ose ulice Dr. E. Beneše,“ uvedl mluvčí SŽDC Marek Illiaš.

Místo vlaků autobusy

Největší akcí je oprava železničního mostu přes Labe, která potrvá až do konce srpna. Kromě akcí v Neratovicích dojde současně k opravám u odbočky Skály nebo v Praze-Čakovicích. Všechny vlaky jsou nahrazeny autobusy. Autobusy jsou vedeny k metru C na konečnou do Letňan, pouze noční spoje jsou vedeny k zastávce OC Čakovice a dál pak až na pražské 
hlavní nádraží.

Praha-Vysočany - vizualizace.
Vysočany v novém a další zastávka. Trať na Hradec Králové se zlepší

Zcela zastaven je do 15. července provoz na lince S34 z Masarykova nádraží do Čakovic, další vlaky KŽC Doprava (Kokořínský rychlík a Podtrosecký rychlík) budou z důvodu výluky vedeny přes Lysou nad Labem.

České dráhy radí cestujícím, kteří jedou dál za Všetaty, například do Mladé Boleslavi či Turnova, aby využili spíše rychlík na Hradec Králové a přestoupili v Nymburce na rychlík do Mladé Boleslavi. Jízdenky platné mezi Neratovicemi a Prahou po trati 070 platí i na tratích 092 Neratovice – Kralupy nad Vltavou, 090 Kralupy nad Vltavou – Praha, cestující při jízdě oklikou nedoplácejí rozdíl jízdného. Kompletní výlukový jízdní řád je na stránkách ČD. 

Parní vlak. Ilustrační foto.
Turistická sezona začíná. Na Pražském semmeringu pojedou parní vlaky