VIDEOSOUHRN SPUSTÍTE ZDE:

Zdroj: Redakce

Co přinesl končící týden?

V centru Prahy se sešli příznivci i odpůrci SPD. Zasáhnout museli těžkooděnci. První Čech má implantovaný nejmenší defibrilátor na světě. Je jím 54letý Petr Tkáč z Borotína na Táborsku, který podstoupil před 14 dny operaci v českobudějovické nemocnici.

V brněnské zoo se usídlili noví lední medvědi. Lidé je najdou na chodníku mezi expozicí kozorožců a medvědů. Za pomlázkou zvesela jel hanácký soubor Klas z Kralic na Hané, který ctí velikonoční tradici desítky let.

Videosouhrn 15.–18. dubna 2019
Smrt v potoce, výuka pádu ze schodů a živý řetěz malých bibliofilů: videa týdne

Stovky zvlášť chráněných ropuch hynou pod koly aut kvůli jejich jarnímu putování za rozmnožením. Jen na Kraslicku jsou aktuálně dva velmi rizikové úseky. Na jednom z nich, u Panských rybníků v Bublavě na Sokolovsku, ochránci přírody instalovali dopravní značení Pozor, žáby. Děčínský dopravní podnik převzal pětici nových vozidel na podvozku Iveco od české nástavbářské firmy Dekstra.

Na Plzeňsku vzniká film Cesta domů. Premiéra bude příští rok v červnu. A senioři, maminky s dětmi i lidé na vozíku a další lidé z vyhořelé ubytovny v kladenské čtvrti Rozdělov našli dočasně přístřeší v areálu základní školy v Moskevské ulici. Dalším ubytováním se město průběžně zabývá.

Videosouhrn 8.–12. dubna 2019
Ostravský politický crash test a řádění havířovských fanoušků: videa týdne