Funkce řadových místopředsedů obhájili Jan Jakob, Herbert Pavera a Vlastimil Válek. Po dvou letech se do nejužšího vedení strany vrátil ústecký poslanec Michal Kučera, který nahradil šéfa karlovarské krajské organizace strany Lukáše Otyse.

Strana se podle svých představitelů hodlá soustředit na to, aby naplnila očekávání, která jako součást budoucí vládní koalice vzbudila. Pekarová Adamová uvedla, že vláda koalice Spolu s koalicí Starostů a Pirátů bude muset řešit epidemickou, energetickou i klimatickou krizi, stejně jako krizi důvěry lidí ve stát. 

Premiér Andrej Babiš
Babiš připustil kandidaturu na prezidenta. Chce však sesbírat dostatek podpisů

Podobně jako čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg Pekarová Adamová míní, že vláda bude muset přijmout i nepopulární opatření, měla by je ovšem podle ní lidem v maximální míře vysvětlit a nepodléhat svodům populismu.

V podobném duchu vystupovali na sněmu i představitelé ostatních stran budoucího kabinetu. Předseda ODS a budoucí premiér Petr Fiala vyzval mimo jiné k pokračování koalice Spolu v komunálních a senátních volbách, které se budou konat příští rok na podzim. Šéfka TOP 09 to podpořila. Zájem o spolupráci vyjádřil také předseda STAN Vít Rakušan.

Sněm se částečně konal on-line

Zatímco Pekarová Adamová a Czernin neměli ve volbě protikandidáty, adeptů na čtyři místa řadových místopředsedů bylo původně šest. Europoslanec a šéf pražské TOP 09 Jiří Pospíšil se ale těsně před volbou kandidatury vzdal s odůvodněním, že se chce soustředit na komunální volby v Praze. Podobně Válek v kandidátské řeči delegáty požádal, aby jeho volbu zvážili, neboť se bude muset věnovat funkci ministra zdravotnictví.

Představitelé koalice SPOLU Marian Jurečka (vlevo), Markéta Pekarová Adamová, Petr Fiala (uprostřed), předseda Pirátů Ivan Bartoš a předseda hnutí STAN Vít Rakušan vystoupili na tiskové konferenci po společném jednání.
Zeman jmenuje Fialu premiérem. Jedno jméno však hodlá vetovat

Sněm se kvůli zhoršené epidemické situaci v souvislosti s nemocí covid-19 konal částečně on-line, na místě bylo fyzicky jen 30 ze zhruba 180 delegátů. Součástí sněmu byla také volba předsednictva a výkonného výboru strany, jejího smírčího výboru a celostátní revizní komise. Sněm měl na programu také změny stanov, které upravovaly například vyloučení ze strany.