Nové spojení je už v prodeji, cena začíná na 490 korunách za celou trasu. Ve Vídni začíná na mezinárodním letišti Schwechat, dále pak zastavuje u vídeňského hlavního vlakového nádraží. V Brně autobusy zastaví u Grandu, v Praze na Florenci, v Drážďanech u hlavního vlakového nádraží a na letišti. V Berlíně autobusy zastavují na letišti Berlín – Schönefeld, na železničním nádraží Berlín Südkreuz a na centrálním autobusovém nádraží ZOB.

Autobus RegioJet
RegioJet omezí spojení do Plzně, přidá ale autobusy mezi Prahou a Brnem

V obou směrech jde o noční spoj – z Vídně ve směru do Berlína odjíždí autobus ve 23:35 hodin z vídeňského letiště, resp. ve 23:55 od hlavního vlakového nádraží; v opačném směru je odjezd z autobusového nádraží Berlín ZOB ve 23:00 hodin. V cíli jsou autobusy po deseti hodinách jízdy.

Přímé spojení Vídně a Berlína přes Prahu nabízí dlouhodobě FlixBus. Dříve jezdil přes Prahu i noční vlak z Vídně do Berlína, ten ale skončil. Od současného jízdního řádu zavedly rakouské dráhy ÖBB noční vlak Vídeň – Berlín přes Ostravu a Vratislav.

Ilustrační foto
Student Agency způsobila Asianě škodu téměř 12 milionů, rozhodl soud

Z Prahy do Berlína se díky nové frekvenci zvýší počet spojů na 9 denně v každém směru. Počet autobusů mezi Vídní a Brnem zůstane stejný, nový spoj je protažením stávajícího z Vídně do Brna.

Přibude i přímé spojení s Bruggami

RegioJet od dubna současně u mezinárodních autobusů chystá další změnu: u své linky do Londýna nově začne zastavovat i v Bruggách v Belgii.

V obou směrech bude autobus RegioJet zastavovat v Bruggách 3x týdně – vždy v pondělí, čtvrtek a sobotu. Ve směru z Prahy je čas příjezdu / odjezdu v Bruggách v 6:45 hodin; v opačném směru je to pak 17:15 hodin. Přímé spojení bez přestupu do Brug nabízí dosud z Prahy v FlixBus dvakrát denně.

Vlak RegioJet. Ilustrační foto.
Regiojet začal shánět lidi do žlutých vlaků. Na linku z Brna do Bohumína