1/5

Sběratelka kurzů

close Vínu propadla ještě při studiích a postupně mu zasvětila život. Kolik kurzů již sommelierka Klára Kollárová absolvovala už ani sama nedokáže spočítat. Je šefsomelierkou vinného baru v Praze, když ale odloží zástěru, sbírá medaile z kickboxu. info Zdroj: Deník / Karolína Marvánková zoom_in

Ještě při škole poprvé přičichla k vínu. „Začala jsem pracovat v jedné vinotéce, kde mi skupinka hostů dala při našem prvním setkání pořádný „kouř“. To mě namotivovalo, dozvědět se, do jejich další návštěvy o vínu víc. Jinak by se situace opakovala znovu a znovu.“ Klára se ponořila do studia, následovaly degustace a vše okolo vína. „Jsem člověk, co velmi rád nasává informace. Myslím si, že je skvělé slyšet názory druhých lidí, protože vždycky mi někdo odhalí novou plošku diamantu ve skladbě vína. Jsem prostě sběratel kurzů,“ směje se sommelierka. Ve sbírce má například diplom z celosvětově uznávané mezinárodní školy WSET (Wine & Spirit Education Trust). „Což je vlastně předstupeň ke studiu na top titul Master of Wine. Studium ale trvá čtyři roky a stojí kolem dvou milionů. Měla jsem možnost se potkat se spoustou z somelierů, co mají tento titul a ráda chodím na degustace, které řídí. Když mi předávají informace, je to opravdu velký přínos.“

loading
arrow_left Předchozí
1/5
Další arrow_right