Ubylo i hospitalizovaných, v nemocnicích je 7564 pacientů, z toho 1120 v těžkém stavu. Do statistik ale přibylo od čtvrtečního večera dalších 47 úmrtí na celkových 5755.

Od 1, března, kdy se nákaza v zemi objevila, se koronavirem nakazilo 446 675 lidí, přes 300 tisíc z nich se vyléčilo.

Domácí násilí je velký problém, za který se mnoho lidí stydí. A neřeší to.
Psychické i fyzické týrání. Covid dramaticky zvýšil případy domácího násilí

Tempo růstu nových případů několik dnů zpomaluje. Reprodukční číslo, které udává průměrný počet dalších nakažených od jednoho pozitivně testovaného, a vystihuje rychlost šíření nákazy, kleslo tento týden podle Ústavu zdravotnických informací a statistiky na 0,8. Podle šéfa zdravotnických statistiků Ladislava Duška jsou za poklesem opatření, která vláda přijala proti šíření epidemie.

Úmrtí ale dál přibývá, od začátku listopadu zemřelo více než 2000 lidí s koronavirem. Na čtvrtek podle aktuálních údajů ministerstva připadlo 91 zemřelých, při dalších aktualizacích ale údaje o obětech obvykle rostou. Mrtvých s potvrzeným covidem-19 začalo výrazně přibývat hlavně od října a v poslední době umírají denně téměř dvě stovky lidí. Několikrát byla překročena i hranice 200 mrtvých za den, dosavadní rekord 247 mrtvých je ze 3. listopadu.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný
Blatný navrhne vládě prodloužení nouzového stavu. Zatím o 30 dní

Mezi regiony je nyní nejvíce postiženo šířením nákazy Havlíčkobrodsko, kde za uplynulých sedm dní zaznamenali 813 nakažených na sto tisíc obyvatel. Následuje Pelhřimovsko s 773 nakaženými na sto tisíc obyvatel a přes 700 se tento údaj dostal také v okrese Strakonice. Naopak relativně nejlépe je na tom Praha-západ, kde bylo v uplynulých sedmi dnech 202 případů koronaviru na sto tisíc obyvatel. V Praze bylo 214 přepočtených případů.