Kvůli tomu, že se dosud neznámý pachatel neúspěšně pokusil ukrást kus elektrického kabelu (který nasekl sekyrou, přičemž narušil i optické vedení přenášející signály traťového zabezpečovacího zařízení), nebylo možno tuto trasu využívat a dráhy musely vlaky odklánět přes Libeň. Od časného rána až do dvou hodin po poledni tak spoje nabíraly zhruba 20minutové zpoždění.

Ukradené kabely mohou způsobit velké provozní problémy – opravit se to ale dá většinou poměrně jednoduše. Alespoň v případě běžných kabelů; pokud zloděj sebere optické vedení pro datové přenosy (za které navíc nedostane ve svěrně ani korunu, jelikož neobsahuje měď ani jiný barevný kov), je to už docela problém; napojování jednotlivých vláken dá fušku.

A ještě větší problémy měli technici právě ve čtvrtek, kdy provoz na železničním koridoru z Prahy na Kolín narušily krádeže traf zabezpečovacího zařízení u Úval na Praze-východ. To si vyžádalo celodenní omezení provozu mezi stanicemi Úvaly a Praha-Běchovice, což se rovněž neobešlo bez zpoždění.