Nejprve šel do akce jen jeden z kumpánů, který krabice s láhvemi naskládal do nákupního vozíku. Ten pak přistavil ke vchodu do prodejny – načež z obchodu odešel. Po chvíli se objevil znovu – a už nebyl sám; doprovázeli ho ještě dva kumpáni, připomněl v neděli Jan Daněk z ředitelství pražské policie.

Věci pak vzaly rychlý obrat: každý z mužů popadl jednu krabici – bez placení – a společně se dali na útěk. Zaměstnanec obchodu si ale všiml, co se stalo, a pustil se za nimi.

S pronásledovatelem v patách se dotyční rozhodli zmizet za každou cenu; třeba i bez kořisti. A dopadlo to tak, že alkoholu, který chtěli ukrást, si už neužije nikdo. „Muži na útěku krabice odhodili na zem, čímž došlo k jejich rozbití," konstatoval Daněk.

Zmizet se pachatelům opravdu podařilo – policisté, kteří po nich pátrají, ale nyní vytáhli trumf: zveřejnili kamerové záznamy zachycující podobu podezřelých. Věří, že dotyčné někdo pozná a policistům poradí, kde je hledat. Všechny dohromady – nebo alespoň některého z nich.

Jakékoli postřehy jsou vítány na lince 158. „V případě dopadení a odsouzení hrozí hledaným za popsanou krádež trest odnětí svobody až na dvě léta," poznamenal Daněk.