„Zatím neznámý muž si nechal od prodavačky vyndat z prodejního pultu celé plato se šperky, které pak sebral a dal se s ním na útěk," přiblížil Daněk zlodějovu taktiku. Ta byla sice prostinká – avšak účinkovala. „Prodavačka pachatele krátce pronásledovala, leč bezúspěšně," doplnil Daněk.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Tohle konstatování by ovšem nemělo být koncem vyprávění příběhu o krádeži 56 zlatých prstenů. Tím náležitým závěrem by mělo být pojednání o dopadení podezřelého, usvědčení pachatele a jednání soudu, který by mohl rozhodnout až o pětiletém pobytu v místech, kde se častěji než prsteny nosí náramky (nicméně ty rozhodně nejsou ze zlata).

Zdroj: Policie ČR

Ovšem – konec zůstává zatím otevřený. Zda závěrečná kapitola vyzní rozpačitě do vytracena, nebo bude její obsah úderný, dobro zvítězí a zlo bude po zásluze potrestáno (jak se ostatně sluší na každou správnou historku, v níž je klíčovým momentem třpyt zlata), to mohou ovlivnit i všímaví svědci. Policisté totiž zveřejnili záběry bezpečnostních kamer zachycující podobu podezřelého, po jehož totožnosti pátrají. „Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158," vyzývá Daněk pozorné občany.

Čtěte také: Soud s trojicí podezřelých z vraždy bezdomovce