Pro policisty z Hradištka pod Medníkem, kteří se případem zabývají, ale rozhodně nejde o nějakou dávno zapomenutou epizodu. Rádi by stanuli tváří v tvář hlavnímu aktérovi, a tak na počátku víkendu požádali veřejnost o pomoc.

Totožnost zloděje sice zůstává neznámá – díky záznamu bezpečnostní kamery se toho ale o člověku, který si 26. května odpoledne v nestřeženém okamžiku zřejmě odnesl z kabiny zaparkovaného náklaďáku příruční tašku s více než 36 tisíci korun, přece jen ví více, než dotyčný zřejmě tuší.

Pachatele zachytil videozáznam

Dveřmi na straně spolujezdce na chvilku vnikl dovnitř mladší muž vyšší silnější postavy, který měl na sobě žlutou mikinu s kapucí, tříčtvrteční kalhoty, ušité pravděpodobně z džínoviny, a tmavé boty. Videozáznam zachytil i to, kam se pak ztratil: stačilo přeběhnout silnici a nastoupit do přistavovaného osobního auta Alfa Romeo 156 v combi verzi; černé auto mělo zatmavená skla.

„Policisté předpokládají, že by osobu z kamerového záznamu podle jejího částečného popisu nebo popsaných informací mohl někdo z občanů poznat," poznamenal Zdeněk Chalupa z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Jih. Policisté podle jeho slov uvítají třebas i drobné poznatky, které by mohly přispět k odhalení totožnosti neznámého muže.

„Výpověď této osoby může objasnit důležité okolnosti celého případu," připomněl Daněk. „Jakékoliv informace k tomuto případu mohou případní svědci sdělit osobně přímo na služebně v Hradištku pod Medníkem nebo je mohou zavolat na telefonní číslo 602 306 919," konstatoval. Kontaktovat policii je samozřejmě možné i prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158.