Peněženku zloděj sebral v jednom z hotelů v centru Prahy, když si ji majitel odložil na kufr a u recepční se odhlašoval z ubytování. A s jednou z ukradených platebních karet si pachatel začal žít jako lord. „Navštívil sedm obchodů, ve kterých si nakoupil krom značkového oblečení i například náhrdelník s náramkem za téměř dvě stě tisíc korun – nebo náramkové hodinky za skoro dvacet tisíc," přiblížil Hulan počínání nenechavce.

Policisté by rádi dosáhli toho, aby se zloděj musel z luxusu převléct do vězeňského mundúru – dotyčného je ale nejprve třeba najít. Kriminalisté věří, že v tom pomůže zveřejnění fotografie podezřelého z kamerového záznamu – a na linku 158 se ozvou svědci, kteří dotyčného poznávají. Pokud bude dopaden a podaří se mu prokázat vinu, za krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku mu hrozí až tři roky bez přepychu. V cele, kde míru luxusu určuje erár.

Neznámý pachatel ukradl v nestřeženém okamžiku peněženku i s platebními kartami. Ty poté použil k nákupu luxusního zboží.

Hledá se muž středního věku
V souvislosti s krádeží peněženky hledají policisté muže ve věku mezi 40 a 45 lety. Podezřelý je štíhlý, měří asi 170 cm. Na sobě měl modrou kostkovanou košili, šedé tříčtvrteční kalhoty a na nohou světlé sandály.