„Okolnosti nálezu vedly k přivolání policejního lékaře a výjezdové skupiny kriminalistů," připomněla. Na první pohled bylo totiž patrné, že neztotožněná starší žena se stala obětí násilného trestného činu.

Policie už má podezřelého 

Utrpěla četná bodnořezná poranění, přičemž následkům zranění na místě podlehla. Vyšetřovatel tudíž ještě během večera zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy. To, že smrt opravdu souvisela s utrpěnými zraněními, potvrdily ještě během noci prvotní výsledky pitvy.

„Policie v této souvislosti zadržela 38letého muže s trestní minulostí násilného charakteru, kterého detektivové ze spáchání činu důvodně podezřívají," poznamenala Zoulová. Prvotní poznatky napovídají, že ve smrtící útok vyústila předchozí vzájemná hádka. Co přesně tomuto konfliktu předcházelo a za jakých okolností se žena do bytu dostala, zůstává předmětem šetření. Podezřelým z vraždy je muž, který nález mrtvé ženy ohlásil.

Podezřelým z vraždy je muž, který nález mrtvé ženy ohlásil. Ve středu odpoledne vyslechl obvinění z vraždy; vyšetřovatel současně vypracoval podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, informovala Zoulová.

Čtěte také: Bezdomovce podezřelého z útoku nožem už policie našla