Když se vracela k domu, tak viděla, jak s jejím autem, které před tím stálo na zahradě, někdo odjíždí. Následně zjistila, že asi před odchodem se psem zapomněla zamknout dveře od domu, někdo se do něj dostal a odcizil její kabelku s doklady, platební kartou a klíči od vozidla. Právě tyto klíče pak použil i k jeho krádeži. 

Zdroj: Policie ČR

Naštěstí žena definitivně nepřišla alespoň o auto. To policisté zadali do databáze odcizených a ještě ten samý den ho vypátrali v Praze 7 a majitelce ho vrátili. V rámci vyšetřování případu kriminalisté zjistili, že krátce po odcizení vozidla s ním přijeli dva muži na benzínku ve Zdibech, kde zaplatili kradenou platební kartou.

Hledaní podezřelí.
Neumíš chodit, řekli muži útočníci. Pak mu pěstí zlomili dva zuby

"Při platbě je zachytila kamera a nyní pátráme po jejich totožnosti. Jednoho z mužů by někdo mohl poznat podle toho, že měl na obou rukách hodinky. Ty na pravé ruce byly poměrně masivní a ze žlutého kovu," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

"Jestliže muže na záběrech někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvě léta odnětí svobody. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 50 tisíc korun," doplnil a požádal veřejnost o spolupráci.

Neobtěžoval i vás?
Nebezpečný úchyl řádil na Jižním Městě. Policisté hledají další možné oběti