Žena využívá výhod, které nabízejí moderní platební karty. Ty umožňují platit nižší sumy bezkontaktně, bez zadávání PINu, pouhým přiložením karty k terminálu. Má to přinést usnadnění držitelům karet - v tomto případě to však umožnilo luxovat cizí účet. Potíž je totiž v tom, že k platbě ženě posloužila karta, která jí nepatří. Jejím prostřednictvím nakupovala hned v několika obchodních centrech napříč celým hlavním městem.

Jak k ní přišla, policejní detektivové zatím nevědí. „Buď ji odcizila, což je ta horší varianta, nebo jí v lepším případě našla a neodevzdala," poznamenal Hulan s dodatkem, že v prvním případě by se žena dopustila trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ve druhém pak ještě navíc zatajení nálezu.

Jak to bylo doopravdy, by se detektivové rádi náruživé zákaznice zeptali osobně. Zatím ale nemají komu své otázky položit. Ani komu definitivně spočítat útratu. Pátrání po ženě zatím k úspěchu nevedlo. Pomoc veřejnosti by to ale mohla změnit, věří policisté. Zveřejnili proto podobu podezřelé, jak ji zachytily bezpečností kamery, a žádají veřejnost o pomoc. Jakékoli informace k její totožnosti mohou všímaví svědci předat prostřednictvím linky 158.