Únos naštěstí nebyl dramatický. Poté, co šest minut před půl třetí volala sestra ortopedického oddělení nemocnice v Motole na policejní tísňovou linku, že neznámá žena vzala z kočárku cizí dítě a utíká s ním směrem k Plzeňské ulici, se 34letou podezřelou i s dítětem v náruči podařilo velmi záhy dopadnout.

Trvalo to jen šest minut, připomněla již krátce po činu Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie. Policisté poté zadrželi i 41letého přítele pachatelky, který společně s jejich sedmiletou dcerou čekal v autě v Zahradníčko­vě ulici.

S matkou dítěte si únoskyně povídala 

Kriminalisté se intenzivně snaží rozkrýt všechny okolnosti případu, psychiatři také zkoumají duševní stav ženy, která se s matkou uneseného kojence nejprve v čekárně nemocniční ambulance normálně bavila – přičemž nic nenasvědčovalo skutku, který se právě chystá spáchat.

Matce uneseného chlapečka dotyčná dokonce nabídla, že kočárek s miminkem v čekárně pohlídá, zatímco maminka se starším dítětem půjde do ordinace. Jakmile se ale za ní zavřely dveře, únoskyně dítě vyndala a snažila se s ním zmizet. Naštěstí si pohotová zdravotní sestra včas všimla, co se odehrálo, a zburcovala policii.

K tomu, zda se podařilo osvětlit pohnutky pachatelky, by se kriminalisté zřejmě měli vyjádřit k nejbližší době. Tomu, že dítě zřejmě nemělo být zneužito k dalším kriminálním aktivitám, se zdá nasvědčovat fakt, že podezřelá žena neskončila ve vazbě; během vyšetřování zůstává na svobodě.

Pro domněnku, že žena neměla v úmyslu dítě například prodat dalším zájemcům, svědčí i fakt, že pro miminko měla přichystané jak všechny potřeby, tak i výživu.

Čtěte také: Žena unesla tříměsíční dítě z nemocnice