O tom, jak si zde hledaná žena počínala, nemají policisté nejmenší pochybnosti, připomněl v pondělí Jan Daněk z ředitelství pražské policie. „Bezpečnostní kamera ji zaznamenala ve chvíli, kdy si vystavenou kosmetiku dala do své kabelky a následně prošla pokladnou, aniž by zaplatila," konstatoval Daněk s dodatkem, že krádeží vznikla škoda dosahujících necelých sedmi tisíc korun.

„Při prošetřování této krádeže policisté zjistili, že podezřelá nebyla v tomto obchodě poprvé. Prodejnu totiž již v minulosti spolu s další podezřelou navštívila, a to za stejným cílem: odcizit zboží," uvedl Daněk. Bylo to 4. dubna – rovněž v pondělí – kdy se v prodejně objevila dvojice zákaznic, jež se podle všeho rozhodly nakupovat za pět prstů.

Škoda za více než 13 tisíc korun

I v tomto případě to více než zřetelně naznačují kamerové záznamy zachycující vybírání zboží z regálů a jeho ukládání do kabelek. Ženy jsou tudíž důvodně podezřelé z krádeže bezmála 40 pleťových krémů se škodou vyčíslenou na více než 13 tisíc korun.

„Za trestný čin krádež v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," upozornil Daněk. Ten současně vybízí veřejnost ke spolupráci při pátrání. „Jestliže podezřelou mladou ženu na záznamu poznáváte, kontaktujte linku 158," obrátil se v pondělí na všímavé svědky.

Čtěte také: V drogerii naráz zmizelo 25 krémů