Způsobená škoda je předběžně vyčíslena na více než sedm set tisíc korun.

Aby se k vyhlédnutým věcem pachatel dostal, v Nádražní ulici zničil visací zámek na ohrazení staveniště i trojici visacích zámků, které zajišťovaly samotné kontejnery. Došlo k tomu na počátku prvního dubnového víkendu: během noci na 2. dubna; konkrétně od páteční 18. hodiny do sedmé ranní následujícího dne, upřesnila policejní mluvčí Michaela Richterová.

Ilustrační foto.
Muži ukradli auto, ani si toho nevšiml. Zloděj se snažil policii ujet

Po pachateli pátrají policisté z libčického obvodního oddělení. V případě jeho dopadení a prokázání viny před soudem mu za krádež hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.

V Roztokách někdo kradl na stavbě rovněž v noci na úterý 29. března. Stejný policejní tým z libčického oddělení tak pátrá i po pachateli vloupání do rozestavěného domu v Bernáškově ulici, odkud po vylomení petlice vchodových dveří zmizelo elektrické a ruční nářadí v hodnotě kolem 150 tisíc korun.

Krádež v hasičské stanici v Jinonicích.
Hasičům někdo sebral vyprošťovací zařízení za statisíce korun. V Praze i okolí

Taktéž na Praze-západ, ale tentokrát v revíru hostivického obvodního oddělení, se kradlo na staveništi zhruba ve stejné době: mezi podvečerem 28. března a odpolednem 29. března zloděj vybral stavební kontejner zajištěný dvěma visacími zámky u novostavby rodinného domu v obci Chýnice. I škoda je shodná: 150 tisíc korun. V tomto případě však zmizely elektrocentrála, bourací kladivo a dva vibrátory betonu.

Policisté uvítají, pokud se jim ozvou svědci, jejichž postřehy a informace by mohly pátrání posunout. Libčické obvodní oddělení je možné kontaktovat prostřednictvím telefonních čísel 974 866 400 nebo 602 306 515, hostivickým policistům lze zavolat na čísla 974 882 750 nebo 602 306 452. Je také možné využít bezplatnou linku 158 nebo zajít na služebny osobně.