Předpoklady kriminalistů potvrdila soudní pitva. Ta podle sdělení Jana Daňka z ředitelství pražské policie zároveň ukázala, že žena zatím neznámé identity zemřela násilnou smrtí někdy v průběhu uplynulého víkendu - tedy mezi 4. a 6. červencem.

Následně pachatel části těla vhodil do kontejnerů na tříděný odpad - nejspíš v různých částech Prahy - s jejichž obsahem se ostatky dostaly až na zpracovatelské lin­ky.

Kriminalisté v té souvislosti prosí všímavé občany o svědectví. Vítány jsou postřehy každého, kdo si o víkendu kdekoli v Praze všiml poblíž kontejnerů na tříděný odpad něčeho podezřelého.

Na lince 158 jsou vítána i svědectví lidí, kteří by poznali tvář na zveřejněném kresebném portrétu, k totožnosti zavražděné.

Oběť nepatřila k bezdomovcům

Zavražděné ženě z kontejnerů bylo kolem 25 letPolicejní detektivové předpokládají, že oběť vraždy ve věku kolem 25 let, vysoká 165 centimetrů a vážící kolem 54 kilogramů, nepatřila do komunity bezdomovců. „Působila udržovaným dojmem a podle všeho o sebe dbala," konstatoval Daněk.

Štíhlá žena měla podle jím zveřejněných údajů hnědé vlasy, které byly zesvětleny odrostlými melírky, ostříhané na mikádo do takzvané podkovy.

„Měla šedohnědé oči, permanentní make up na obočí a na horních víčkách. Detektivové se domnívají, že měla profesionálně provedenou pedikúru a na nehtech nohou i rukou nanesený perleťový lak se třpytkami," poznamenal Daněk.

Připomněl rovněž zvláštní znamení v podobě provedené plastiky uší - boltce měla zavražděná přišité. Kriminalisté v rámci pátrání zveřejnili i velikost nohy: 36.

Čtěte také: V třídírně odpadu se našlo torzo těla ženy. Bez hlavy a nohou