První informace o tom, že by se 23letý muž bydlící v Písecké ulici mohl věnovat prodeji nelegálních návykových látek, získali kriminalisté na sklonku srpna. „Vzhledem k tomu, že se získané poznatky potvrdily a detektivové získali dostatek informací, provedli ve spolupráci se zásahovou jednotkou zákrok a muže u něj doma zadrželi," připomněl Daněk. Kriminalisté jsou přesvědčeni, že prodeji drog se dotyčný věnoval minimálně od loňského května.

Zdroj: Policie ČR

Muž putoval do vazby 

Domovní prohlídka následně odhalila, že o „zboží" nebyla nouze: v bytě se našlo přes 2,5 kilogramu konopí, 220 gramů taneční drogy MDMA, 90 gramů pervitinu, dále také hašiš, kokain, velké množství různých tablet a další opiáty, vypočetl Daněk.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

„Vše kriminalisté zajistili a odeslali k odborné expertize z odvětví chemie, aby zjistili, kolik a jaké látky se v nalezených drogách nachází," konstatoval. Doplnil, že v bytě kriminalisté také zajistili dvě plynové pistole. Mladý muž putoval do vazby, kde čeká na soud. V případě uznání viny by mohl být ve hře až desetiletý trest.

Čtěte také: Policisté obvinili 12 lidí, které spojují s drogami