Ačkoli se vše odehrálo v obchodním centru, dotyčný neobral prodejce elektroniky, ale jiného návštěvníka. Na sklonku října si návštěvník nákupního centra v Praze 5 přivlastnil tablet, který jeho majitel zapomněl na lavičce u dětského koutku.

„Když se pro něj po několika málo minutách vrátil, zbyly mu už jen oči pro pláč," připomněla v sobotu Iveta Martínková z ředitelství pražské policie. S tím, že muži, který si odnesl tablet, ačkoli mu nepatřil, a majiteli tak způsobil několikatisícovou škodu, může v případě vypátrání a odsouzení hrozit až roční pobyt ve vězení.

Právě v sobotu policisté zveřejnili kamerové záběry a prostřednictvím médií požádali veřejnost o spolupráci při pátrání. Ohlas byl až nečekaně rychlý. Už v neděli odpoledne Martínková informovala, že pátrání již není aktuální. V neděli se totiž dotyčný přišel udat sám.

„Podezřelý, po kterém jsme pátrali, se díky medializaci přišel přihlásit na policejní služebnu," vysvětlila Martínková. Zveřejnění videa tedy s případem táhnoucím se měsíce dokázalo pohnout během jediné noci!

Nalezenou věc je třeba odevzdat„V případě, že naleznete jakoukoliv věc, pokuste se v první řadě dohledat původního majitele," radí policistka Iveta Martínková. Pokud se to nepodaří, je na místě obrátit se například na informační centrum nákupního střediska, na provozovatele veřejné budovy či dopravního prostředku – a případně věc odevzdat na radnici.

Čtěte také: Opuštěný mobilní telefon prý shrábla lektorka slušného chování