Verdikt není pravomocný; státní zástupkyně podala odvolání. Obžaloba totiž na jednání Tomáše V. nahlížela jako na pokus o těžké ublížení na zdraví, kde trestní zákoník počítá se sazbou od pěti do dvanácti let.

Tahle příkře posuzovala jeho skutek z loňského 21. října, kdy kolem půl druhé v noci dotyčný napadl v pražských Holešovicích přítelkyni. V opilosti na ni měl při návratu domů zaútočit nedaleko stanice metra Vltavská, když původní slovní rozepře přerostla v potyčku.

Ženu podle výsledků policejního vyšetřování nejprve chytil za oblečení - ona se mu však vytrhla, poškrábala ho v obličeji a utíkala po schodech do parku směrem k ulici Bubenská. Osudným se jí však stalo, že spadla na zem. Partner ji dostihl a začal zhurta: kopal ji do hlavy a břicha.

Otřesně vyhlížející napadení mohlo vést k vážné újmě, zvláště s ohledem na ženino těhotenství - dopadlo to ale překvapivě dobře: výsledkem útoku se stalo pohmoždění nosu spojené s krvácením - a pak už popis způsobených zranění připomíná jen otok měkkých tkání a oděrku na levém palci. Podle obžaloby to však nebylo zásluhou útočníka, ale díky tomu, že se napadená kryla rukama zkříženýma před tělem.

Dřívější deliktZ napadení přítelkyně (šlo ale o jinou ženu) se Tomáš V. zpovídal i před dvěma roky. V dubnu 2012 vysvětloval před Obvodním soudem pro Prahu 7 své chování k partnerce, kterou 8. října 2011 na večerní diskotéce v areálu vysokoškolských kolejí Blanice pokousal - a poté ji proto, že s ním nechtěla tančit, ještě opakovaně zfackoval; nejprve hned u tanečního parketu a poté venku před diskotékou. Výsledkem tehdy byly podlitiny a slabě krvácející ranka na rtu.