Policisté zkontrolovali celkem 183 osob, 107 vozidel – a také čtyři ubytovny, připomněl Daněk. Právě večerní návštěva v jednom z ubytovacích zařízení přinesla největší odhalení: u 28letého muže policisté našli papírovou krabici obsahující více než sto gramů marihuany.

Drogy v ubytovně Zdroj: Policie ČR

A to už je, prosím, slušná kupka! „Ještě na místě se muž přiznal, že droga je jeho – a užívá ji pro vlastní potřebu," konstatoval Daněk. S dodatkem, že kriminalisté věc dál prošetřují pro podezření z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což hrozí až jeden rok pobytu za mřížemi.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Dalších pět osob v podezření 

S drogami se zapletlo ještě dalších pět osob, které policisté v souvislosti s držením menšího množství různých nelegálních návykových látek podezřívají ze spáchání přestupku. Hůř dopadla pětice řidičů, kteří se pod vlivem návykových látek posadili za volant.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Přestupek má na krku jen jeden z nich, jelikož nadýchal méně než jedno promile (což je hranice oddělující přestupek od trestného činu). Další řidiči, jimž vyšly pozitivně orientační testy na drogy, putovali na lékařské vyšetření – a po vyhodnocení výsledků je jasno: všichni jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Rovněž v jejich případech by u soudu mohly v případě uznání viny padnout až roční tresty odnětí svobody.

Zdroj: Policie ČR

„Při akci, která byla zaměřena nejen na delikty v souvislosti s drogami a dodržování parametrů silničního zákona, ale i na pátrání po hledaných osobách a věcech a dodržování veřejného pořádku, policisté také uložili 35 pokut a oznámili dva přestupky," doplnil Daněk celkovou bilanci zátahu na Smíchově.

Čtěte také: Potácející se muž s pistolí sypal z tašky konopí