Policisté ze Žižkova v souvislosti s touto krádeží hledají celkem tři osoby - vedle pachatele ještě jeho dvě společnice. Ve čtvrtek o tom informovala Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie.

Trojice nejdřív přišla společně. Zatímco mladý muž postával opodál, jedna z žen si nechala ukázat tabák do vodní dýmky a druhá se zajímala o SIM karty do mobilu. Pak skupinka odešla a po chvíli se objevily už jen ženy.

Předstíraly zájem o věci vystavené ve výloze, nechaly si ukázat další zboží - ale nakonec odešly, aniž cokoli koupily; jejich úkolem zjevně bylo jen odvádět pozornost a trafikantku zmást.

Podobu trojice, kterou policisté podezřívají z toho, že rozhodně není svatá, zachytily bezpečnostní kamery. Jejich záznamy ve čtvrtek zveřejnili a žádají veřejnost o pomoc. „Jakékoliv informace k hledaným osobám přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158," připomněla Rösslerová.

Popis hledaných osob

Hledaný muž, kterému může být mezi 24 a 28 lety, je zavalitější, měří asi 180 centimetrů. „Údajně mu měl chybět přední zub," připomněla Rösslerová. S jistotou pak uvedla další fakta k popisu osoby: tmavší pleť a krátké tmavé vlasy. Na sobě měl džínové kraťasy, světlé tričko s krátkým rukávem a kolem krku zavěšenou černou brašnu se žlutým znakem Adidas.

Jeho asi 22leté společnice byly obě štíhlé a rovněž tmavší pleti. Ta vyšší, měřící asi 160 centimetrů, měla dlouhé vlnité vlasy. Na sobě měla světle zelené úzké kalhoty a tmavé tričko s kovovou sponou na prsou. Druhá, 150centimetrová žena, měla hnědé vlasy stažené do drdolu. Oblékla si tmavé džíny a zelené tričko s hlubokým výstřihem; přes ně pak černý svetr.