„Tuto skutečnost si uvědomil až zhruba po dvou měsících, kdy zároveň zjistil, že mu z bankovního účtu zmizelo téměř 150 tisíc korun," konstatovala. Teprve poté nechal senior kartu zablokovat, aby ji nebylo možné nadále zneužívat – a znovu se vypravil na policii, aby informoval o tom, co právě zjistil.

Ukázalo se, že peníze vybíral stejný muž – to potvrdily záběry kamer v bankomatech, které zachytily jeho podobu – a to v Kamýku nad Vltavou, Dobříši, Sedlčanech a v Příbrami. Náhoda to asi nebude, uvažují pražští policisté. Předpokládají, že podezřelý k těmto lokalitám může mít nějaký vztah.

Policie hledá svědky 

Na středočeské kolegy se také policisté obrátili s dotazem, zda o hledaném muži něco nevědí. Efekt to ale nepřineslo. „Do zákonem stanovené dvouměsíční lhůty se podezřelého vypátrat nepodařilo, a proto případ formálně odložili. Jestliže ale vyvstanou jakékoli nové skutečnosti, začnou se policisté případem samozřejmě znovu zabývat," poznamenala Martínková.

Přispět by k tomu mohli i všímaví obrané, pokud podezřelého poznávají na zveřejněných záběrech. Jakékoli informace k tomu, o koho jde a kde ho hledat, jsou vítány na lince 158.

Čtěte také: Běžecký závod vyhráli kriminalisté, v pěstním souboji mají navrch paragrafy