Muž z ostrahy přilehlého objektu strážníkům upřesnil, že přes chodník zaparkoval na trávníku neznámý muž, který pak odešel do baru naproti přes ulici.

V baru se jako řidič přihlásil muž, který byl zjevně opilý, připomněla ve středu vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová. „Od počátku se choval vulgárně, strážníkům nadával a byla s ním celkově těžká domluva. Když s ním hlídka přestupek projednávala, po chvilce řekl, že s přestupkem nesouhlasí – a odešel zpět do baru," přiblížila vývoj událostí.

Strážníci na auto nasadili botičku a zajistili dokumentaci pro pozdější projednání věci ve správním řízení. O tři čtvrtě hodiny později stejná hlídka vyjížděla na stejné místo znovu – tentokrát kvůli žádosti o sejmutí botičky.

„Protože byl muž od začátku konfliktní, situaci začal monitorovat také operátor kamerového systému. Ten dokonce zaznamenal, že po telefonátu s žádostí o odstranění botičky muž sedl za volant a pokusil se i s botičkou na kole odjet," poznamenala Seifertová. Jízda samozřejmě možná nebyla; došlo jen k poškození předního nárazníku. Ovšem – řidič vehementně popíral, že by se něco takového stalo.

Policisté řidiče pozorovali z dálky

Na opakované důrazné upozornění, že jestliže pil, nemůže sednout za volant, muž odpověděl, že auto přijde odvézt střízlivý řidič. Členové hlídky tedy odjeli, ale jen naoko. Nadále pozorovali cvrkot zpovzdálí – a na dálku ještě hlídal dění operátor kamerového systému. Tušení, že muž nemluvil pravdu, se po chvíli potvrdilo: sám sedl za volant, vycouval na silnici a rozjel se směrem do Nuslí; do ulice Sdružení.

Daleko se však nedostal; v křižovatce s ulicí Na Jezerce ho zastavila jedna z hlídek městské policie. Provinilec pak nadýchal bezmála dvě a půl promile. Je tudíž podezřelý ze spáchání trestného činu. Ovšem pozvánku k projednání přestupku týkajícího se parkování – tu může očekávat také.

Pijáka prozradilo potemnělé kličkováníÚlovek v alkoholových vodách měli pražští strážníci během noci na středu hned dvojnásobný. Dalšího řidiče, který sedl za volant poté, co popíjel, odhalila hlídka z Prahy 12 v Modřanech; na parkovišti v ulici Pavelkova. Auto ji zaujalo tím, že mu nesvítilo jedno ze zadních světel – a také kličkováním po vozovce.

Sotva hlídka začala s řidičem mluvit, měla jasno: pach alkoholu nepřipouštěl pochybnosti, navíc se 43letý muž motal a měl problém s mluvením. To, že si přihnul, se ani nesnažil popírat. Protože nadýchal přes půl druhého promile, je podezřelý ze spáchání trestného činu.

Čtěte také: Ovíněný řidič obvinil z opilosti strážníka