„Přepadení,“ vykřikl dosud neznámý lupič, který na konci září přepadl herna bar v Plzeňské ulici v Praze 5. A aby nebylo pochyb o tom, co návštěvník požaduje, vzápětí zavelel: „Peníze, dávej peníze!“

„Pachateli vjeho jednání nezabránil ani fakt, že se ke svému jednání odhodlal vodpoledních hodinách,“ připomněl drzost dosud neznámého lupiče Tomáš Hulan zpražského policejního ředitelství.

Za plného provozu

„Udeřil vpůl třetí odpoledne, tedy vdobě, kdy je Plzeňská ulice značně frekventovaná – a lapkova počínání si mohl povšimnout kdokoliv zkolemjdoucích,“ upřesnil Hulan.

Totožnost pachatele v odhadovaném věku mezi 25 a 30 lety, který si na přepadení oblékl tmavou bundu skapucí částečně maskující obličej, nicméně zůstává vyšetřovatelům neznámá.

Protože dosavadní pátrání nevedlo kžádnému výsledku, obracejí se kriminalisté se žádostí o pomoc na veřejnost. Jakékoli poznatky, které by mohly přispět a identifikaci lupiče a jeho následnému odhalení, jim lze předat prostřednictvím operátorů bezplatné linky tísňového volání 158.

Tentokrát si vybral benzínku

V noci nastředu možná udeřil znovu. Jak uvedl server tn.cz, zatím neznámý mladý muž totiž přepadl čerpací stanici na Strakonické ulici. Vybral si dobu, kdy u stojanů nestálo žádné auto a zaútočil. Vešel a na prodavačku ihned namířil pistoli. Ta mu vydala tržbu a lupič ihned zmizel. Celé přepadení netrvalo ani minutu, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Policejní pes našel pachovou stopu, asi po kilometru ji však ztratil.

Podle kriminalistů se jak postavou, tak i manipulací se zbraní prakticky shoduje s lupičem z herny v Plzeňské.

Pachatel může být velmi nebezpečný

Vyšetřovatelé varují každého, kdo by muže podezřelého zloupeže poznal a chtěl si sám zahrát na šerifa: nezahrávejte si!

„Je na místě apelovat na spoluobčany, aby se vžádném případě nepokoušeli lapku jakkoliv zadržet. Ze svědeckých výpovědí totiž vyplývá, že zbraň, kterou při přepadení použil, je zbraní skutečnou – nikoliv replikou nebo dětskou hračkou,“ tlumočí policejní kapitán Tomáš Hulan upozornění detektivů.

„Ztohoto důvodu také kriminalisté na pachatele nahlížejí jako na nebezpečného,“ upozorňuje.