Případ kvalifikovaný jako podezření z trestného činu padělání a pozměnění peněz se stal začátkem listopadu, ale policisté jej zveřejnili až nyní.  V případě dopadení podvodníkovi hrozí až osm let vězení.

Zdroj: Policie ČR

V prodejně potravin muž nakoupil a u pokladny zboží spořádaně zaplatil. „To vše bylo v pořádku, tedy krom jedné, velice podstatné maličkosti. Posléze se totiž ukázalo, že pětitisícová bankovka, kterou zákazník nákup zaplatil, není pravá. Jednak neodpovídalo její barevné provedení, dále neměla žádné ochranné prvky, ale hlavně na ní bylo napsáno ,POUZE PRO FILMOVÉ ÚČELY´," prozradil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Pivní zátky. Ilustrační foto.
Odhození pivní zátky na zem se nevyplatilo

Policisté sice disponují záběry bezpečnostních kamer, na kterých je hledaný zachycen, ale i tak zatím jeho totožnost stále neznají. Proto se nyní obracejí na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání.

„Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158. Stejným způsobem přijmeme informace k identitě ženy, která hledaného doprovází. Ta je v rámci tohoto případu vnímána jako důležitá svědkyně,“ žádá veřejnost Hulan.