Podle jejích slov se ovšem nejednalo o následky jediného velkého mejdanu; sanitky byly přivolány k nezleztilcům slavícím v různých částech hlavního města. Počet letošních zásahů je shodný s loňskem; v dřívějších letech býval dvojnásobný.

„S intoxikací organismu alkoholem byli dvě dívky a tři chlapci ve věkovém rozmezí 12 – 16 let po akutním ošetření předáni do následné péče nemocnic," konstatovala Ernestová. Smutným rekordmanem byl 12letý chlapec z Uhříněvsi, který policejní hlídce nadýchal 1,8 promile.

Incident bude mít dohru

„Protože některé děti vykazovaly silnou intoxikaci alkoholem, strážníci na místo přivolali záchrannou službu, která je následně převezla do nemocnice. Zbylé „oslavence" si na služebně vyzvedli jejich rodiče," uvedl Jan Čihák z centrály pražských strážníků. Dohru bude mít věc na oddělení sociálně právní ochrany dětí.

Už ve středu odpoledne strážníci z Prahy 14 volali policisty i záchranáře do Bryksovy ulice na Černém Mostě. Sami byli přivoláni s tím, že se tam nachází opilec – a na laičce skutečně nalezli zjevně podnapilého mladistvého.

Mladík, který jen mumlal, protože mluvit srozumitelně nebyl schopen, dechovou zkoušku zvládl. Pozitivní výsledek nikoho nepřekvapil – naměřená hodnota však ano: dosahovala téměř tří a půl promile. Sanitka pacienta odvezla do nemocnice.

Čtěte také: Loď řídil pijící mladík. Už zase!