„Byť obchod ještě nebyl oficiálně otevřen, prodavačka zákazníky pustila dovnitř. Jednoho z nich totiž poznala a věděla, že má zájem o koupi šperku, který si vybral o den dříve," připomněl Hulan, co zločinu předcházelo. Oba muži si zpočátku skutečně počínali jako movití zákazníci: chtějí si klenot ještě jednou prohlédnout – a měli by zájem také dokoupit náušnice. Tvářili se spokojeně a prohlásili, že za chvíli jsou zpět. Odskočí si k nejbližšímu bankomatu; pro peníze. Dávají přednost platbě v hotovosti.

Muži srazili ženu na zem 

Za chvíli se skutečně vrátili – avšak bez bankovek. Přístroj prý nefungoval. Nevadí, zaplatí tedy bezhotovostně. „Ve chvíli, kdy prodavačka připravila platební terminál, však nastal zásadní zlom," připomněl Hulan – s tím, že v téhle chvíli už se na scéně objevila i pistole.

„Muži zaútočili; srazili ženu na zem a poté ji odnesli do zázemí prodejny. Tam ji spoutali takzvanými rychlopouty a začali „nakupovat": přisvojili si diamanty, náhrdelníky a další šperky v celkové hodnotě několika milionů korun," shrnul Hulan, co se odehrálo během pár okamžiků.

Policisté žádají veřejnost o pomoc

V neděli policisté zveřejnili videonahrávku, která zachycuje podobu podezřelých; oba měli dioptrické brýle a na hlavách zimní čepice, jeden byl nápadný zrzavými vousy. Detektivové se obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc.

Zdroj: Policie ČR

 Jakékoli informace, která by při pátrání mohla pomoci, je vítaná na lince 158. Zvlášť cenné postřehy by podle kriminalistů mohli nabídnout provozovatelé či zaměstnanci hotelů či jiných ubytovacích zařízení v centru metropole. Detektivové totiž předpokládají, že nejspíš hledají cizince, kteří přijeli s jediným cílem: takzvaně na otočku loupit. Mohli se tedy na jednu či dvě noci ubytovat někde poblíž místa činu.

Čtěte také: Kdo vlezl do prodejny zadem?