V září roku 2002 přepadla skupina pachatelů, zčásti převlečených za policisty, na Evropské třídě v Praze vůz bezpečnostní agentury napěchovaný penězi. Pohrozili střelnými zbraněmi a použitím výbušniny – a odnesli si 154 milionů korun. Umožnit jim to měl právě Saleta, tehdy operátor bezpečnostní agentury, jíž přepadený pancéřovaný vůz patřil.

Muž, který byl do naší země vydán z Venezuely, kam se v minulosti odstěhoval, jakoukoli vinu odmítá – podle obžaloby se ale podílel na organizování zločinu. Právě on měl lupiče naučit zacházet s ovládáním dveří pomocí stisku různých kombinací tlačítek na palubní desce. Nepodařilo se ale prokázat, že dosadil do posádky řidiče, o kterém věděl, že v případě přepadení nabude vzdorovat a vůz otevře. Kriminalisté v minulosti naznačovali, že mohl mít vliv i na to, že na trasu bylo vypraveno vozidlo s technickými potížemi; s problémy se startováním a s omezenou funkcí některých bezpečnostních prvků. Tohle všechno Saleta odmítá. „Čin jsem nespáchal," konstatoval s tím, že s loupeží století neměl a nemá nic společného. Naopak Králík nemá po zhodnocení všech důkazů pochybnosti. „Obžalovaný se na loupežném přepadení podílel přinejmenším ve formě pomoci," konstatoval – byť připouští, že přímý důkaz neexistuje. Přehlédnout se prý ale nedá razantní změna životního stylu obžalovaného spojená s „rozhazováním" peněz – a to zrovna krátce po „loupeži století".

Ukradená suma se nikdy nenašla. Kriminalisté připustili, že na činu se podílelo více osob, všechny podezřelé se ale najít nepodařilo. A někteří již nevyslechli obžalobu, protože zemřeli; v případě dvou z nich se mělo jednat o sebevraždy. V minulosti se před Králíkovým senátem ocitli tři muži, postupně ale byli všichni zproštěni obžaloby. Soud nenašel dostatek dostatek důkazů svědčících pro jejich vinu. Dva ale původně byli odsouzeni, pomohlo jim až odvolání. Lhůtu na odvolání si ponechal i Saleta.