Incident se neobešel bez střelby. Pacienty ve věku 31 a 44 let odvážely sanitky do nemocnic jednoho s bodným a druhého se střelným poraněním. Jedním z nich by měl být i předpokládaný útočník.

Hasiči. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Dospělé i děti vyhnal z postelí požár ve světlíku

Postřeleného muže bylo třeba oživovat 

„Podle zatím zjištěných informací podezřelý zaútočil na prodavače a následně došlo ke střelbě,“ uvedl Jan Daněk z ředitelství pražské policie. Informace kolující v okolí, že výstřelem personál prodejny zastavil lupiče vyzbrojeného nožem, ale nekomentoval – s tím, že je na kriminalistech, aby událost objasnili a zjistili, jak se vše odehrálo. „V tuto chvíli nelze být jakkoliv konkrétní, jelikož by tím mohlo dojít k narušení průběhu vyšetřování. Jestliže to okolnosti dovolí, budeme o posunu ve vyšetřování případu informovat,“ uvedl Daněk.

Jednoho ze zraněných zdravotníci předali do péče lékařů vinohradské nemocnice, druhého odvezli do vojenské nemocnice ve Střešovicích – v obou případech na oddělení ARO. Postřeleného pacienta bylo dokonce třeba resuscitovat v důsledku zástavy srdce, uvedla Jana Poštová z centrály pražských záchranářů. Obnovit životní funkce se zdravotníkům podařilo poměrně rychle.

Policie ČR. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Před nástupem do vězení se žena skrývala půl roku